Når børn begår overgreb på børn!

12. november 2022

“Seksårige Victoria blev udsat for overgreb i skolen sidste uge: Forældre raser over skole og kommunes håndtering”

Sådan lyder BT’s overskrift i en artikel 11/11 2022.
Indskolingslederen, sagde, at skolen ville lave en underretning til kommunen.

Der blev ikke sagt, at forældrene skulle komme og hente Victoria eller komme til et hastemøde, som moren ellers havde forventet.

Da moren blev ringet op, var det halvanden time siden, overgrebet havde fundet sted, og en time siden datteren havde siddet på kontoret og forklaret det hele.

Da hun ankommer, må hun selv hive fat i en pædagog i sfo’en for at spørge, om der har været nogle reaktioner. Så siger pædagogen, ‘nej, men hun er ikke stolt af det.

Moren ringede til politiet og anmeldte overgrebet. Det udløste en opringning fra kommunen, som fortalte, at de vil komme forbi næste dag og afholde børnesamtale med Victoria.

Men det skete ikke. De måtte lige vente til mandag, lød det.

»Hun er efterfølgende blevet voldsomt udadreagerende. Hun slår, hun er meget verbalt udadreagerende. Hun er blevet voldsom og kontrollerende over for sin lillesøster på tre år,«

B.T. har kontaktet Holstebro Kommune, der siger, at de ikke har nogle kommentarer til sagen.

Efter B.T. kontaktede skolelederen på Nørre Boulevard Skole, har skolen udsendt en pressemeddelelse. Her lyder det blandt andet, at »hændelsesforløbet er håndteret i henhold til gældende regler og retningslinjer – herunder vores lovpligtige beredskabsplan – i samarbejde med relevante myndigheder som politiet og Børnehus Midt.«

Her er mine tanker så:
Hvorfor ringede skolen ikke straks til forældrene?

Hvorfor var der ikke nogen til at tage imod moren, og fortælle hvad der var sket? De sendte blot pigen i sfo’en!?

Pædagogen siger nej til, at der har været en reaktion, men at pigen ikke er stolt af det. Undskyld mig, men det ER altså en reaktion fra pigen!

Hvorfor skulle den lille pige sendes hen i sfo’en, i stedet for at sidde i tryghed, hos én af sine primære lærer eller pædagoger?

Hvis Holstebro kommune bare lukker i som en østers, og skolen siger, at de handlede efter gældende regler, så skal der i dén grad kigges på de regler!!

Mit forslag er, at der oprettes en task force i Danmark, som så med det samme enten kan rykke ud og tage over, eller kan kontaktes, så man kan få de fornødne værktøjer, og der kan handles på samme og forsvarlige måde, i hele landet.